Pentru a nu omite nici un detaliu important, pernele si pledurile sunt componente care practic imbraca patul, iar alegerea tesaturilor si a culorilor reprezinta cheia esteticii, dar este in stransa legatura cu odihna si confortul fiecaruia dintre noi.

Oricare din camerele pe care alegem sa le decoram, cu siguranta livingul si dormitoarele sunt locurile cele mai importante pentru noi, unde petrecem majoritatea timpului liber. Din acest motiv e foarte important sa facem alegerea perfecta pentru comoditatea noastra, apectul estetic avand si el multe de spus, oferindu-ne relaxarea si ambientul de care avem nevoie.

Daca nu esti hotarat si cauti idei pentru a decora spatiile din casa ta, iti oferim cateva sfaturi utile care speram sa iti fie de folos pentru a da un plus de stralucire si infrumusetare.

Urmeaza regula celor trei

Exista anumite reguli, si, mai exact, atunci cand ne hotaram sa achizitionam accesorii pentru a decora spatiile noastre, trebuie sa tinem cont ca acestea sa fie intodeauna in numar fara sot, creand o compozitie mai dinamica, echilibrata si atractiva.

Este important sa aduci intr-o camera elemente diferite urmand o regula foarte simpla: trei culori, imprimeuri, marimi sau forme. Cheia oricarei amenajari este echilibrul si, chiar daca ti-ar placea sa arunci pe canapea o multime de perne sau pleduri diferite, trebuie sa ai in permanenta un element de legatura. Poti alege trei culori diferite din camera sau trei tonuri ale aceleiasi nuante.

De pilda, pentru o culoare de fond alba poti alege culori de intensitate asemanatoare, roz si verde prafuit. In ceea ce priveste imprimeurile, foloseste un imprimeu elaborat, unul mai simplu si o culoare solida pentru piese diferite. Imprimeurile variate ale materialelor textile dau o nota jucausa camerei, atata timp cat nu folosesti mai mult de trei.

Adauga eleganta fotoliilor si canapelei

Exista o multime de moduri prin care poti folosi pernele si pledurile pentru a decora aceste piese de mobilier. Nu uita insa de rolul functional al canapelei si fotoliilor sau ca ai, totusi, nevoie si de confort.

Prin urmare, pentru a pastra personalitatea canapelei, utilizeaza o formula simpla pentru decor care presupune existenta unui pled si a doua perne. Pentru doua fotolii asemanatoare, se va folosi pe fiecare cate o perna si un pled sau pe unul dintre ele perna si pe celalalt pledul.

Foloseste mai putine decoratiuni pentru banci sau taburete

Citeste continuarea aici: Moduri decorative diferite cu perne si pleduri