Utilizarea iluminatului cu LED in baie cu un design placut pentru ochi, devine o solutie din ce in ce mai populara in designul modern al baii.

Multe zone ale baii nu necesita neaparat utilizarea unor corpuri de iluminat impermeabile cu un grad ridicat de protectie, ceea ce inseamna ca poti instala un amestec de corpuri de iluminat impermeabile (IP44 la IP65) si non-rezistente la apa (IP20).

Cerintele pentru iluminatul baii sunt variate – lumina puternica dimineata pentru a te trezi, lumina cat mai naturala posibila pentru machiaj si stil si lumina calda seara pentru relaxare.

O buna iluminare este importanta pentru bunastarea oamenilor. Acest lucru este valabil si pentru baie. Cu toate acestea, unele reglementari de siguranta trebuie respectate si in conceptul de iluminare.

Aplica baie

Aplica baie iti va permite sa modelezi diferite zone si sa obtii un confort vizual minunat in baie. De regula, aplica de perete este instalata deasupra oglinzii din baie.

Dar, desigur, exista si posibilitatea ca in baie sa creezi o iluminare generala cu aplice baie de perete stralucitoare. Lumina de tavan din baie ofera iluminare de baza. Designul este in mare parte alb, cu elemente cromate.

Acest aspect arata deosebit de elegant si curat potrivindu-se cu aspectul practic al fiecarei bai. De asemenea, poti alege o aplica de tavan cu un design vintage.

Iluminarea LED economiseste energia, iar redarea culorilor este foarte buna si, mai ales in cazul LED-urilor instalate permanent, deoarece nu trebuie sa le inlocuiesti ulterior.

Aplica led baie

Utilizarea iluminatului cu LED in baie este o caracteristica cheie a designului modern. Aplica LED baie este un produs ecologice si devine din ce in ce mai populara in zilele noastre.

Din ce in ce mai mult, poti vedea in interiorul bailor o aplica LED baie, in jurul oglinzii. Designul aplicelor LED este foarte placut ochiului, cu linii elegante rotunjite sau aspect modern unghiular, care se potriveste perfect in aproape orice baie.

Aceste produse grozave sunt eficiente din punct de vedere energetic si sa nu uitam ca se platesc in timp, ceea ce le face o investitie mai putin costisitoare.

Cum se monteaza aplica in baie?

Probabil multa lume se intreaba cum se monteaza aplica in baie. Daca este posibil, instalarea si conectarea trebuie efectuate de un specialist.

Atunci cand cumperi o aplica de baie, trebuie sa acorzi atentie protectiei IP: anumite zone de protectie sunt definite in jurul conexiunilor de apa, si fiecare lampa trebuie sa indeplineasca cerinte speciale.

Zona de protectie 0 include suprafata cazilor si interiorul dusurilor, aici toate aplicele de baie trebuie protejate impotriva imersiunii temporare (IPX7: prima cifra se refera la obiecte straine solide, a doua la umiditate).

In plus, acestea trebuie sa fie instalate permanent si pot functiona la o tensiune maxima de functionare de 12V, deci au nevoie de un transformator.

Zona de protectie 1 include zona de deasupra cazilor pana la o inaltime de 2,25 metri, iar daca nu exista o limitare clara a cabinei de dus, se aplica o raza de 1,20 metri.

Si aici pot fi utilizate doar aplicele de joasa tensiune instalate permanent. Toate luminile de baie pe o raza de 60 cm fata de capul de dus, trebuie sa aiba cel putin o protectie IP X5, adica trebuie izolate impotriva jeturilor de apa.

In zona de protectie alaturata, cu latimea de 60 cm2, cerinta minima pentru lampile de baie este IPX4 (protectie impotriva stropirii) sau IPX5.

Soclurile si intrerupatoarele sunt interzise in toate zonele protejate; acestea din urma, cu exceptia cazului in care fac parte integranta din corpurile de iluminat utilizate cu numarul de protectie corespunzator. In zona de protectie lata de 240 cm3, aplica necesita un dispozitiv de protectie F1.

Becuri led

Exista o selectie foarte diversa de lampi de perete in baie, variind de la lampi din sticla opala cu lumina difuza pana la spoturi multifunctionale. Cu sursele moderne de becuri LED, este posibila chiar si o alegere libera a culorii.

Multe modele sunt potrivite si ca lumini de perete pentru exterior. O aplica cu becuri LED poate economisi o cantitate enorma de energie in comparatie cu un bec conventional.

Un bec cu LED consuma cu pana la 90% mai putina energie pentru a produce aceeasi luminozitate ca o lampa cu incandescenta.

Cu becuri LED te poti bucura de pana la 50.000 de ore, pentru o perioada foarte lunga de timp. Becurile LED sunt, de asemenea, rezistente la socuri si nu au probleme cu pornirea si oprirea frecvente.

{{clean}}

4 thoughts on “Iluminat baie – cerinte speciale pentru aplicele de baie

  1. Am apreciat faptul ca articolul a inclus atat avantajele, cat si dezavantajele fiecarui tip de casti. Acest lucru m-a ajutat sa inteleg mai bine diferentele dintre ele si sa-mi formeze o opinie mai obiectiva inainte de a face o achizitie.

  2. Foarte util articolul! Sunt in cautarea unor casti noi si acesta mi-a oferit informatiile necesare pentru a alege potrivita. M-a interesat in special sectiunea despre anularea zgomotului, deoarece sunt mereu in miscare si am nevoie de casti care sa reduca zgomotele din jurul meu.

  3. Sunt impresionat de gama larga de casti prezentate in acest articol. De la casti over-ear la in-ear, exista optiuni pentru toate preferintele. Cu siguranta imi va fi mai usor sa aleg urmatoarele mele casti dupa ce am citit acest articol.

  4. Articolul este foarte informativ. Apreciez faptul ca au fost prezentate diferite tipuri de casti si ca s-au discutat avantajele si dezavantajele fiecareia. Aceasta ma ajuta sa iau o decizie mai bine informata atunci cand imi cumpar urmatoarea pereche de casti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *