Din punct de vedere nutritional s-a constatat ca anumite alimente si lichide accentueaza simptomele acneei.

Asadar, persoanele care au aceasta afectiune trebuie sa evite alimentele care conduc la agravarea acneei: zaharul rafinat, grasimile animale si aditivii alimentari.

Zincul, tratament pentru acnee

Astfel, studiile clinice indica faptul ca zincul poate fi un mineral eficient in tratamentul anti-inflamator al acneei, in general, rezultate semnificative obtinandu-se dupa administrarea gluconatului de zinc timp de 60 de zile.

In acelasi timp, din cauza diferentelor existente in formularea preparatelor cu zinc este dificil sa se stabileasca o doza universala recomandata.

„Un grup de cercetatori greci au condus un studiu prin care au aratat ca persoanele care manifesta reactii adverse la tratamentul cu isotretinoin au rezultate mai bune daca aceasta este asociata cu L – carnitina”, a spus nutritionistul.

Potrivit medicului, exista o serie de plante care au proprietati anti-inflamatorii si pot fi folosite ca adjuvante utile in tratamentul acneei: sunatoarea, uleiul de in sau semintele de in si musetelul.

De asemenea, alte plante au proprietati antimicrobiene capabile sa elimine bacteria care produce acneea si astfel sa reduca inflamatia dermala.

„Multe evidente preliminare sugereaza ca uleiul de arbore de ceai verde are un astfel de efect antimicrobian si reduce acneea dupa un tratament consecvent de minimum 3 luni”, a mai spus nutritionistul.

Potrivit acesteia, exista cateva studii care comunica rezultate eficiente impotriva acneei cu mijloace homeopate. Astfel, medicii homeopati pot recomanda unul sau mai multe tratamente pentru acnee luand in calcul constitutia fiecarui pacient, mai exact caracteristicile fizice, emotionale si intelectuale ale acestuia.

„Matraguna este un remediu homeopat recomandat persoanelor care sufera de acnee pustulara inflamata. Calendula (aflata in galbenele) este recomandata persoanelor care prezinta pustule sau leziuni dermale. Hepar sulfur se indica in acneea dureroasa.

Kali bromatum se recomanda persoanelor cu acnee profunda localizata in special pe frunte si care manifesta si o stare de nervozitate crescuta.

Silicea este recomandata in acneea usoara sau moderata.

Iata asadar ca strategia de lupta impotriva acneei este complexa, iar sansele de ameliorare si tratare ale acesteia sunt mari si pline de speranta”.

4 thoughts on “O piele sanatoasa lipsita de acnee

  1. Imi place abordarea echilibrata a subiectului, care mentioneaza atat avantajele, cat si dezavantajele utilizarii aplicatiei Kabuto. Este important sa se ofere o imagine completa pentru cei interesati.

  2. Sunt impresionata de detaliile tehnice oferite in acest articol. Este clar ca autorul are o intelegere profunda a subiectului si poate oferi informatii valoroase celor interesati de implementarea unei astfel de solutii.

  3. Interesant modul in care sunt prezentate studiile de caz ale unor companii care au implementat deja aceasta aplicatie. Este util sa vedem cum s-au descurcat altii inainte de a lua o decizie similara.

  4. Excelenta analiza a avantajelor si dezavantajelor utilizarii unei astfel de aplicatii in cadrul unei companii. Este important sa se tina cont de toate aspectele mentionate pentru a lua cea mai buna decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *