Congestia in piept este un simptom foarte comun pentru o infectie aparuta in cadrul sistemului respirator. Este caracterizata prin adunarea excesiva de mucus, cauzand probleme precum senzatia de apasare pe piept sau dificultati de respiratie. De obicei, datorita scaderii nivelului de alimentare cu oxigen al corpului, congestia in piept este acompaniata de slabiciune si stari de ameteala.

Cateva dintre cauzele congestiei in piept ar fi raceala, gripa, sinuzita, tusea si bronsita acuta. In ceea ce priveste problemele legate de sistemul respirator, exista medicamente ce pot fi procurate atat cu reteta, cat si fara, pentru a va ajuta sa eliminati sau sa reduceti depozitele de mucus, oferindu-va o forma de alinare pentru congestia in piept sau alte simptome asociate acesteia.

Puteti folosi diferite remedii naturale impotriva congestiei in piept si fiti siguri ca va vor diminua simptomele. Aceste solutii complet naturale faciliteaza subtierea stratului de mucus, reducerea inflamatiilor si/sau eliminarea microbilor ce stau la baza infectiei din cadrul tractului respirator. Incercati direct de acasa una sau mai multe dintre urmatoarele metode, despre care s-a dovedit ca sunt eficiente in vederea combaterii congestiei in piept:

Aburi
Inhalarea aburilor v-ar putea ajuta la slabirea depozitelor de mucus ce va blocheaza caile respiratorii superioare. Puteti pune in aplicare aceasta solutie prin umplerea unui bazin mic cu apa fierbinte si asezandu-va fata la cativa centimetri deasupra, avand un prosop mare in jurul capului pentru a nu lasa aburii sa iasa. Ati putea alege sa faceti un dus fierbinte, inhaland aburii ce se formeaza in baie.

Ceaiul de ghimbir
Daca suferiti de congestie in piept se recomanda consumul ceaiului de ghimbir deoarece este un agent antiinflamator minunat. Prepararea respectivului ceai medicinal consta in combinarea unei lingurite de radacina rasa de ghimbir cu o cana cu apa fierbinte. Puteti completa cu o lingurita de suc de lamaie proaspat stors sau o lingurita de miere.

ODM

Citeste continuarea articolului aici: Remedii de acasa pentru tratarea congestiei in piept