Prosoapele de bucatarie – o alegere reusita

Prosoapele de bucatarie sunt prezente in fiecare casa, dar de multe ori nu le acordam prea multa importanta, si prin urmare, nu stim foarte bine cum sa le alegem si cum sa le ingrjim.

Prosoapele de bucatarie sunt cele care nu trebuie sa lipseasca niciodata din bucatarie, si sunt cele care ne scot de multe ori din incurcatura, de obicei cand trebuie sa atingem si sa mutam ceva ce este fierbinte si nu avem o manusa de bucatarie prin apropiere.

Le putem folosi pentru a face foarte multe lucruri, de la cele mai banale, cum ar fi stersul mainilor, pana la manipularea alimentelor, sters vesela, sters masa sau mobila de bucatarie. Noi iti recomandam sa ai un prosop pentru fiecare intrebuintare, nu vrem sa stergem farfuria dupa ce am sters aragazul de grasime!

Prosoape de bucatarie – Materialul

Tindem sa fim ghidati mai mult de ochi si de design-ul panzei decat de functia pe care urmeaza sa o indeplineasca, doar ca sa realizam mai tarziu ca nu absorb suficient de bine lichidele sau nu sunt delicate cu suprafetele pe care le stergem, de aceea trebuie sa tinem cont de anumite detalii atunci cand achizitionam astfel de obiecte, unul din ele fiind materialul din care sunt facute.

Mai exact, cele mai bune prosoape de bucatarie sunt confectionate din bumbac. Acestea absorb apa mult mai repede decat cele din materiale sintetice, fiind, de asemenea, si mult mai placute la atingere.

In plus, cele din material sintetic lasa foarte multe scame pe vesela si pe tacamuri, asa ca nu sunt cea mai buna alegere.

Chiar daca exista si variante mixte, unde produsul are in compozitia sa 20% materiale textile, ideal este sa eviti sa achizitionezi astfel de prosoape. De ce? Pentru ca nu sunt utile: in loc sa stearga murdaria – o imprastie – si pot lua foc imediat.

Citeste continuarea aici: Prosoapele de bucatarie – o alegere reusita