Trebuie sa recunosti ca dupa o zi lunga si obositoare nu exista senzatie mai placuta ca o baie fierbinte. Un dus lung cu produsele preferate de curatare te ajuta sa lasi stresul deoparte si sa te relaxezi in fiecare seara, iar aceasta placere nu poate fi suprimata de duritatea prosoapelor vechi.


Stim cu totii ca prosoapele proaspat achizitonate sunt extrem de moi, insa cu fiecare spalare isi pierd din calitati si devin aspre la atingere, sa nu mai vorbim de mirosul pe care il dobandesc chiar daca folosesti de fiecare data balsamul preferat de rufe.

Cum sa menti prosoapele de baie catifelate si cu un aspect cat mai ingrijit ca la inceput? Trebuie doar sa fii atent la cateva detalii in plus fata de cele aflate pe eticheta acestora.

Nu umple cu prosoape pana la refuz cuva masinii de spalat

Prosoapele se numara printre textilele pe care le spalam cel mai des, astfel ca se pot deteriora mult mai repede. Fii atent la incarcatura masinii de spalat. Un numar foarte mare de prosoape inghesuite in cuva nu va face altceva decat sa iti ingreuneze si mai mult situatia, nu se vor putea limpezi la fel de bine si nu vor mai ramane pufoase.

Foloseste apa la temperatura potrivita

Daca te gandesti ca prosoapele nu au nevoie de o curatare profunda pentru ca le-ai folosit pe pielea curata, mai gandeste-te o data. Cu cat apa este mai fierbinte, cu atat le asiguri o igienizare mai buna, asa ca o temperatura de minim 60 de grade este optima.

Spala prosoapele de baie cel putin o data pe saptamana

Daca intre folosiri pastrezi prosoapele intr-o zona prin care circula aerul, permitandu-le sa se usuce repede, le poti spala o data pe saptamana. Altfel, daca nu ai fereastra in baie si prosoapele nu se usuca niciodata complet intre folosiri, pot aduna bacterii, asa ca ideal ar fi sa le speli o data la trei zile.

Nu exagera cu detergentul

Citeste continuarea articolului aici: Pastreaza calitatea prosoapelor cat mai mult timp