
Atunci cand ne mutam intr-o casa noua, ne confruntam cu dificila sarcina de a o mobila. Mutarea in prima casa sau in primul apartament, fie ca vorbim de un cuplu sau de o persoana singura, este o experienta de neuitat.
E un sentiment de auto-realizare care creste pe masura ce amenajezi spatiile si completezi decorul. Cu toate acestea, poate fi si o sarcina descurajanta, deoarece este posibil sa nu dispui de multe dintre obiectele de uz casnic de baza.
In primul rand, nu te lasa coplesit. Casa nu trebuie sa aiba toate detaliile pregatite atunci cand te muti. Este un proces care trebuie sa se desfasoare pe termen mediu.
Important este ca baia, bucataria, o parte din living si o parte din ceea ce vor fi dormitoarele sa fie mobilate. Restul poate astepta.
Ca sa fii sigur ca nu vei omite sa achizitionezi ceea ce iti trebuie, in randurile de mai jos vei gasi o lista cu tot ceea ce vei avea nevoie pentru a te putea bucura de sederea in noua ta casa.
Trusa cu scule, kitul de curatenie si trusa de prim ajutor
In primele zile dupa mutare, fie ca apartamentul este vechi sau nou, vei avea nevoie de niste scule pentru diverse reparatii sau ca sa montezi pe perete etajerele ori ansamblul de mobilier pentru TV din living.
Daca nu ai facut-o deja, cumpara o cutie de scule pe care sa o iei cu tine in noul apartament. Chiar si una de dimensiuni reduse, portabila, este mai buna decat nimic.
Cutiile de scule ar trebui sa contina toate cheile, ciocanele si surubelnitele necesare pentru a agata decoratiuni de perete, a asambla mobila si a remedia defectiuni casnice.
Pentru probleme mai dificile, iti sugeram sa apelezi la un tehnician calificat. Cu toate acestea, cu un set de instrumente la indemana, ar trebui sa poti face cateva modificari de baza.
Kitul de curatenie iti va fi de mare folos in primele zile, cand parchetul se va murdari la nici doua minute dupa ce l-ai sters si cand fiecare portiune din casa va trebui curatata meticulos inainte de a aseza mobilierul.
Igiena spatiilor este o sarcina esentiala in casa, asa ca este necesar sa ai cateva resurse de baza, cum ar fi cosuri de gunoi (cu capace pentru a controla mirosurile si insectele), precum si perii, prosoape si bureti care sa te ajute sa indepartezi praful, sa indepartezi calcarul, sa elimini grasimea etc.
Recomandarea noastra este de a folosi articole diferite pentru baie, bucatarie si restul camerelor, deoarece deseurile si tipul de murdarie variaza.
De asemenea, ar trebui sa ai la dispozitie produse de baza, cum ar fi detergenti pentru curatarea podelelor, detergenti universali, dezinfectanti si degresanti.
Daca ai nevoi mai specifice, cum ar fi covoare in anumite incaperi, calcar sau mucegai in bai, rugina pe robinete sau suprafete din piatra naturala, atunci ar trebui sa cauti lichide specifice pentru acestea.
Trusa de prim ajutor nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta, cu atat mai mult in aceasta perioada in care muti mobilier si folosesti diverse scule. Niste neplaceri precum o entorsa sau o durere de cap iti pot strica bucuria mutarii si iti pot incetini procesul de amenajare a noului camin.
De aceea, este bine sa ai la indemana cateva medicamente si produse medicale, pentru a putea interveni rapid in cazul unui accident casnic.
…
Citeste continuarea aici: Noua ta casa: sfaturi utile si articole de uz casnic esentiale