Canapeaua este unul dintre obiectele de mobilier cu cea mai mare importanta dintr-un salon si care este utilizata zi de zi, fie ca ne odihnim, citim o carte sau ne uitam la televizor.

La prima vedere, alegerea unei canapele poate parea o sarcina destul de usoara, dar cand incepem sa ne gandim la culoarea, calitatea, materialul din care este facuta, daca va fi rezistenta la toata activitatile membrilor familiei, si daca se va integra cu decorul ales pentru camera unde o vom instala, deja lucrurile incep sa ni se complice, de aceea noi iti spunem de ce trebuie sa tii cont atunci cand te gandesti sa cumperi o canapea noua, sau daca vrei o schimbi pe cea veche.

Functionalitate

Canapeaua nu este un obiect pe care il schimbam foarte des, de aceea, in primul si-n primul rand, atunci cand o alegem, trebuie sa ne gandim care va fi utilitatea ei, fie ca vorbim de o canapea fixa, canapea extensibila sau o canapea modulara.

Sunt canapele care, pe langa faptul ca au un loc extra unde putem depozita lenjeriile de pat, pernele, sau pilotele, ne ajuta ca sa avem toate aceste lucruri ordonate, departe de praful care s-ar putea acumula intr-un dulap.

Camera de zi va deveni preferata tuturor daca alegi cele mai confortabile canapele, tinand cont de nevoile fiecaruia in parte.

Dimensiune

Cat de mare trebuie sa fie canapeaua aleasa? Pentru a determina dimensiunea potrivita, ia in calcul suprafata camerei, spatiul pe care il va ocupa si numarul de persoane care vor folosi simultan produsul.

Intr-un living spatios, o canapea sau un coltar cu 5-6 locuri va deveni vedeta camerei. De asemenea, poate fi comod sa asezi in L ori fata in fata doua canapele cu doua sau trei locuri.

Intr-o incapere mica, o canapea compacta, fara brate laterale, va face ca sufrageria sa para mai spatioasa. Tine cont ca aceasta piesa de mobilier nu trebuie sa ocupe mai mult de 30% din suprafata camerei, iar sezutul sa fie lat de 90 cm.

Forma

Odata ce ai stabilit cum va fi folosita canapeaua si care este dimensiunea optima, orienteaza-te catre o forma care serveste cel mai bine acestui scop.

In cazul in care canapeaua va separa doua zone intr-un open space este indicat sa alegi un coltar. O canapea cu forme rotunjite se preteaza foarte bine incaperilor cu suprafete mici, iar pentru mai mult spatiu poti opta pentru o piesa fara spatar, doar cu brate. De regula, forma este decisa in functie de stilul de amenajare si pozitia pe care o va ocupa canapeaua.

Stil

Citeste continuarea aici: Cum sa alegem canapeaua perfecta