Placentofagia – mai simplu, consumul de placenta. Ar putea fi prima data cand auzi acest termen. S-ar putea sa te mire putin, dar nu este un subiect foarte nou.

De fapt, in foarte multe culturi, mamele sunt incurajate sa consume placenta datorita multiplelor beneficii pe care le poate aduce corpului, toate fiind sustinute prin stiinta.

Daca vrei sa afli mai multe despre consumul de placenta sau despre beneficiile de care poti profita daca alegi sa faci asta, citeste in continuare. Dupa, imparte articolul cu toti apropiatii pentru a-i pune in tema cu aceasta practica, desigur, deranjanta, dar care poate aduce extrem de multe beneficii corpului.

In primul rand, daca planuiesti sa iti consumi propria placenta dupa ce ai nascut, ar fi o idee buna sa porti o discutie cu medicul in prealabil. Recomandam acest lucru datorita unor riscuri implicite. Dar, daca te documentezi si afli cum sa o pregatesti corect, vei putea observa avantaje importante in urma consumului, fie ca preferi sa o mananci cruda sau gatita precum o portie de carne.

Se spune ca femeile care tocmai au nascut vor profita cel mult in urma consumului de placenta, deoarece contine o varietate de nutrienti necesari unei femei in aceasta situatie. Placenta contine anumiti hormoni care ajuta la refacerea echilibrului hormonal din corp.

In cazul in care este protejata corespunzator de microbii daunatori pentru persoana care o va manca, placenta poate fi consumata cruda. Dar unele femei prefera sa o gateasca – cele care au incercat deja sa manance placenta spun ca are un gust asemanator carnii de vita.

Citeste continuarea articolului aici: Cat de sanatoasa este placenta pentru sanatate?