Fie ca vorbim despre munca sau relatii, toata lumea mai este afectata de stres din cand in cand, intr-o forma sau alta. Dar cu aceste metode de amortizare a stresului dovedite stiintific, ar trebui sa fiti cat de curand inapoi pe picioare:

Faceti exercitii in mod regulat

Din fericire, exercitiile care reusesc intr-un mod eficient sa combata stresul nu implica neaparat ridicarea greutatilor la sala de forta sau inscrierea la maraton.

Unele activitati mai simple, precum o scurta plimbare prin cartier sau cateva sesiuni de intinderi cat timp sunteti la birou, ar trebui sa ajunga.

Exercitiile activeaza productia hormonilor fericirii, a endorfinelor, care va ajuta la imbunatatirea dispozitiei.

Optati pentru relaxarea progresiva

Calmarea corpului in decursul unor situatii stresante va ajuta sa va relaxati mintea, iar acesta este momentul in care relaxarea progresiva reuseste sa va protejeze cu adevarat. Procesul este indeplinit prin tensionarea usoara a fiecarei grupe de muschi din corp si eliberarea ulterioara.

Incepeti cu umerii, partea superioara si apoi inferioara a bratelor, pieptul, partea superioara a spatelui, abdomenul, fesele, pulpele picioarelor, gambele si ajungeti la degetele de la picioare.

Faceti yoga

Cel mai benefic aspect legat de yoga este faptul ca va permite sa indepliniti doua lucruri excelente pentru eliberarea stresului din corp: respiratiile profunde si meditatia. Toate pozitiile si ghidarea imaginara va ajuta sa nu va mai ganditi la toate lucrurile care va streseaza.

Efectuarea in mod regulat a programelor de yoga va ajuta sa va mentineti in forma, iar asta va va face mai fericiti si mai mandri de propria persoana.

Ascultati muzica clasica

Conform experitilor, muzica clasica are un efect pozitiv atat asupra creierului cat si a corpului. Se spune ca sunetele calmante pe care le auziti va scad tensiunea arteriala si ajuta la reducerea numarului de hormoni vinovati de stres, cortizoni.

Nu prea va place muzica clasica? Atunci ati putea asculta oceanul sau oricare alt sunet din natura.

Sunati-va familia sau prietenii

Citeste continuarea articolului aici: Atenuati impactul stresului prin aceste metode sustinute stiintific