Portocalele abunda de minerale si vitamine, dar ne pot ajuta cu adevarat in lupta impotriva racelilor? Haideti sa analizam capacitatea acestor fructe citrice de a ne imbunatati starea de sanatate.


Portocalele sunt fructe citrice rotunde, segmentate, cu o coaja poroasa. In functie de soi, gustul lor poate varia de la dulce si suculent pana la amarui. Cele mai intalnite soiuri sunt cele de Sevilia, Valencia sau Hamlin. Le puteti gasi in orice perioada din an, dar unele varietati, precum cele rosii, sunt de sezon mai scurt.

7 motive pentru a consuma zilnic portocale:

1. Intaresc imunitatea

Portocalele sunt surse bogate de vitamina C. O singura portocala medie poate asigura aproximativ 72% din necesarul zilnic de vitamina C.

Aceasta vitamina este un antioxidant important, protejand corpul impotriva daunelor create de radicalii liberi, generati in corp. Prin urmare, ajuta la reducerea inflamatiilor in cazul tulburarilor ce afecteaza sistemul imunitar, precum osteoartrita sau artrita reumatoida.

Studiile sugereaza si ca vitamina C ar fi esentiala pentru formarea unui raspuns al sistemului imunitar, aparand corpul impotriva recurentei tuselor si a racelilor sau a oricaror infectii comune.

2. Sunt benefice pentru diabetici

Portocalele contin foarte multe fibre; prin urmare, au abilitatea de a mentine nivelul de zahar din sange la un nivel normal, stopand dezvoltarea diabetului. Este un aliment important de inclus in dieta persoanelor care sufera de aceasta boala.

Totodata, portocalele au un gust dulce si, din moment ce diabeticii nu au voie sa manance alimente dulci, pot fi consumate in siguranta.

3. Combat bolile cardiace

Unul dintre motivele pentru care anumite persoane dezvolta boli cardiace este faptul ca arterele lor se blocheaza din cauza consumului unor alimente grase si a stilului de viata nesanatos.

Citeste continuarea articolului aici: 7 motive pentru care este sanatos sa mancati portocale in fiecare zi