Caminul este un spatiu al confortului. Este locul in care va simtiti in siguranta si feriti de tot. Caminul este sanctuarul vostru, deci v-ati simti inconfortabil daca ati vedea paraziti tarandu-se prin colturile casei.

Pe unii s-ar putea sa nu ii deranjeze compania acelor mici creaturi, dar atunci cand stiti ca sunt purtatoare de boli si microbi, trebuie sa preluati situatia in propriile maini.

Companiile de dezinsectie utilizeaza chimicale daunatoare pentru a elimina parazitii. Chimicalele acelea pot fi nocive pentru voi si pentru familiile voastre.

Exista si metode ce nu necesita astfel de substante prin care puteti scapa de daunatorii casnici. Iata cateva sfaturi pentru a va scapa caminul de astfel de probleme fara a utiliza chimicale.

1. Luati la cunostinta inamicul

Acest pas este la fel de important precum toate celelalte. Trebuie sa stiti cu ce tip de paraziti aveti de-a face. Astfel, veti stii ce tip de materiale sunt necesare.

Faptul ca vedeti ce se afla prin casa s-ar putea sa nu fie destul pentru a-i elimina, dar nu este un pas peste care sa treceti.

Dupa ce ati luat la cunostinta inamicul, puteti incepe sa achizitionati materialele potrivite pentru a va curata casa de daunatori.

2. Faceti curatenie

Curatenia este extrem de importanta si este cel mai necesar pas pentru a tine departe micile insecte. Curatati blaturile de la bucatarie sau zonele cu care mancarea face contact. Tineti zaharul, mierea, faina sau orice alte ingrediente ar putea atrage daunatorii casnici in containere.

Duceti gunoiul in fiecare zi si puneti-l intr-un cos cu capac, departe de usa. Spalati vasele imediat. Reciclati hartiile vechi si pe cele uzate, precum si cutiile de carton in care majoritatea soarecilor, sobolanilor, gandacilor sau altor rozatoare prefera sa se ascunda.

3. Folositi acid boric

Acidul boric este oarecum chimic, dar poate fi folosit in siguranta, deoarece principala sa componenta, Borul, poate fi gasita in pudrele pentru spalare, in pastele de dinti si in apa de gura. Este sigur, dar nu este consumabil si poate dauna daca este ingerat in cantitati mari.

Citeste continuarea articolului aici: 7 metode prin care puteti scapa de daunatorii casnici fara a utiliza chimicale