
Actionam precum simtim si cum gandim. Cand scoatem din ecuatie gandurile negative, eliminam dramele si durerea. – Anonim
Gandurile negative nu au niciun scop. Zero. Nici macar unul. Si mai stiti ce?
Gandirea negativa nu are nimic de-a face cu persoana. Gandurile toxice nu va definesc caracterul si nu va determina viitorul. Noi determinam puterea fiecarui gand negativ. Din pacate, de multe ori acordam unor astfel de ganduri prea multa forta – iar asta poate dauna.
Buddha a spus candva: „Chiar si cel mai mare dusman nu va poate rani la fel de mult precum propriile ganduri nepazite.”
Observati cuvantul nepazit din invatatura dictata de Buddha. Dupa felul in care reuseste sa interpreteze majoritatea aspectelor legate de minte, ne putem da seama inca o data de intelepciunea sa suprema. Uneori, gandurile negative au tendinta de a persista – de aceea, remodelarea cognitiva (restructurarea cognitiva) este esentiala.
Dr. Alice Boyes, fost psiholog clinic si autoare a cartii Ghidul pentru Anxietate, descrie restructurarea cognitiva precum „un aspect de baza pentru Terapia Cognitiva Comportamentala (CBT),” despre care Dr. Boyes spune ca „este unul dintre cele mai eficiente tratamente psihologice.”
Nu, nu trebuie sa participati la CBT pentru a invata remodelarea cognitiva.
De fapt, in acest articol, va vom invata cateva lucruri despre fundamentele restructurarii cognitive. Desi s-ar putea sa nu fiti experti in aceasta tehnica, va veti informa – si, mai important – veti putea actiona.
Iata 5 metode prin care puteti stopa gandirea negativa:
1. Analizati gandul
Priviti din spatele mintii si observati gandul negativ. (Imaginati-va ca priviti un stol de pasari de pe un acoperis.)
…
Citeste continuarea articolului aici: 5 obiceiuri ce vor stopa gandirea negativa